Ko reikės:
- kondensuoto pieno
- 50 ml pieno
- 30 ml kokosų kremo
- ¾ puodelio grūstų ledukų
- 1 porcijos L’OR Espresso Forza arba 1 puodelio L’OR Espresso Splendente
- 1 figos
- 1 žaliojo kardamono ankšties
- 1 juodojo šokolado plytelės
Glāze: viena kafijas tasīte un viena neliela un plaša vīna glāze
Rotājums: rīvēta tumšā šokolāde un tumšās vīģes šķēle
Ko reikės:
Sarīvējiet tumšo šokolādi ar rīvi vai sadaliet smalki ar nazi.
Sasmalciniet vīģi pēc iespējas smalkāk. Atstājiet malā vienu nedaudz lielāku gabaliņu vīģes.
Blenderī pievienojiet smalki sagrieztu vīģi, iebiezinātu pienu, pienu un sasmalcinātu ledu. Sablenderējiet līdz biezai un krēmīgai konsistencei.
Blendera saturu ielejiet vīna glāzē.
Uz aukstā dzēriena virsū smalki uzberiet tumšās šokolādes skaidiņas un atlikušo vīģes gabaliņu.
Pagatavojiet kafijas tasīti vai espresso.
Paņemiet vienu zaļo kardamona pāksti un uzmanīgi saplēsiet to ar pirkstiem.
Uzlieciet saplēsto kardamonu virs karstā espresso vai kafijas un ļaujiet garšām saplūst.
Pasniedziet un baudiet divdaļīgu kokteili (karstu un aukstu).