Ko reikės:
2 – 4 porcijos
- 60 ml stiprios kavos L'OR Espresso Ristretto arba Forza
- 2 kiaušinių trynių
- 2 kiaušinių baltymų
- 60 g cukraus
- 220 g šviežiai plaktos grietinėlės
- Žiupsnelio druskos
Palutiniet savus vakariņu viesus ar šo kafijas putu recepti. Pievienojiet iecienīto espresso vai ristretto, lai iegūtu garšīgu kafijas garšu. Iepriekšējā vakarā varat viegli pagatavot kafijas putas. Garšīgi!
Ko reikės:
2 – 4 porcijos
Pagatavojiet savu iecienīto intensīvo espresso vai ristretto. Šim desertam nepieciešams stiprāks kafijas aromāts, tāpēc nebaidieties izvēlēties intensīvāku kafiju.
Pievienojiet šķipsniņu sāls 60ml karstas kafijas un atstājiet atdzist ledusskapī.
Kad kafija ir atdzisusi, samaisiet un kārtīgi sakuļiet olu dzeltenumus ar elektrisko maisītāju un pēc tam ievietojiet ledusskapī.
Pievieno pusi cukura putukrējumam un puto to līdz masa kļūst bieza.
Izmantojot tīru maisītāju, sajauciet auksto kafiju un olu dzeltenumus ar putukrējumu. Pēc tam vēlreiz notīriet maisītāju, izmantojot tīru papīra dvieli un nedaudz citrona sulas.
Nerūsējošā tērauda traukā sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru, līdz tas ir stingrs.
Ar lāpstiņu viegli iemaisiet olu baltumus putukrējuma masā.
Putu pasniegšanai izmantojiet svētku glāzes. Vienmērīgi sadaliet kafijas maisījumu šajās glāzēs, pārklājiet tās un ielieciet ledusskapī vismaz uz 6 stundām.
Rotājiet ar kakao pulveri, šokolādes skaidiņām vai ēdamiem ziediem, lai padarītu desertu vēl iespaidīgāku.